Gästbloggen part 3 - nyårsdagen

Efter Evis imponerande årskrönika ska jag avsluta mitt gästbloggande för denna gång. Av någon anledning tog bloggtiden mittiallt slut i går, eventuellt beroende på att jag kom på att jag absolut måste låna ut boken jag höll på att läsa till ev av gästerna och var tvungen att läsa ut den...

Men såhär blev vår nyårsmat.

Lite småplock så länge vi fixade klart maten. 

Baugette med lite gåslever, kavring med ihopvispade rester av julleverpastejen och lite sikrom måste man ju alltid ha med.

Förrätt:




Varmrätt: Gratinerat basilikamos i filodeg.


Moset blir med lite entusiastisk 5-åringshjälp ganska kul.



 Detta medan andra 5-åringen läser en av favoritböckerna ;-). 
Tjälknölen börjar med tiden se lite mer sympatisk ut. 

Balsamicosås och lite stekt svamp till.
 Eftersom jag bara äger 6 små ugnsformar fick jag dela upp efterrätten också. 

Barnen fick Baked Alaska (eller Glace au Four om man vill att det ska låta fint ;-)).
Kaka med lite bär på, en glassklimp, marängsmet och i  ugnen nån minut.

 Och sen fick jag inviga gasolbrännaren :) 

med rätt gott resultat


Sen blev det fyrverkeri som heter duga och gasolbrännaren kom till alternativ användning vid stöpning av nyårslyckor. Väldigt effektivt... 


   Tack för denna gång och Gott Nytt År! 



  P.S. nu har mellansyrran fixat lite nyårsdagsbrunch :) 


D.S
.

Etiketter:

Vill också: Gästbloggen part 3 - nyårsdagen

söndag 2 januari 2011

Gästbloggen part 3 - nyårsdagen

Efter Evis imponerande årskrönika ska jag avsluta mitt gästbloggande för denna gång. Av någon anledning tog bloggtiden mittiallt slut i går, eventuellt beroende på att jag kom på att jag absolut måste låna ut boken jag höll på att läsa till ev av gästerna och var tvungen att läsa ut den...

Men såhär blev vår nyårsmat.

Lite småplock så länge vi fixade klart maten. 

Baugette med lite gåslever, kavring med ihopvispade rester av julleverpastejen och lite sikrom måste man ju alltid ha med.

Förrätt:




Varmrätt: Gratinerat basilikamos i filodeg.


Moset blir med lite entusiastisk 5-åringshjälp ganska kul.



 Detta medan andra 5-åringen läser en av favoritböckerna ;-). 
Tjälknölen börjar med tiden se lite mer sympatisk ut. 

Balsamicosås och lite stekt svamp till.
 Eftersom jag bara äger 6 små ugnsformar fick jag dela upp efterrätten också. 

Barnen fick Baked Alaska (eller Glace au Four om man vill att det ska låta fint ;-)).
Kaka med lite bär på, en glassklimp, marängsmet och i  ugnen nån minut.

 Och sen fick jag inviga gasolbrännaren :) 

med rätt gott resultat


Sen blev det fyrverkeri som heter duga och gasolbrännaren kom till alternativ användning vid stöpning av nyårslyckor. Väldigt effektivt... 


   Tack för denna gång och Gott Nytt År! 



  P.S. nu har mellansyrran fixat lite nyårsdagsbrunch :) 


D.S
.

Etiketter:

6 kommentarer:

Klockan 02 januari, 2011 , Anonymous a-k sa...

mums!! och jag har testat allt, mycket väl godkänt blev det! men vart försvann part 2 av gästbloggen??

 
Klockan 02 januari, 2011 , Anonymous gästbloggaren sa...

Den finns strax innan nyårskrönikan :-). Och jag veeet att baguette stavas precis så...

 
Klockan 02 januari, 2011 , Blogger Evis sa...

:) mums!!!

 
Klockan 02 januari, 2011 , Anonymous P-M sa...

Du skulle ännu ha haft chans på dagens "reclaim yor fridge dinner" :-)

 
Klockan 02 januari, 2011 , Blogger Evis sa...

:) kolla denna:

http://www.jeanetteohman.com/2011/01/matutmaningen.html

 
Klockan 02 januari, 2011 , Anonymous Anonym sa...

Maten super och + för bild av gasoilbrännaren:))
H Middagsgästen:)

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida