Evis årskrönika 2011

EDIT: Detta inlägg är påbörjat 2.1.2012. Hehehehe Är jag kanske den långsammaste bloggaren någonsin?

Då så! Dags att ta tag i årskrönikan 2011. Om ni vill kan ni klicka in er här för att se vad som hände 2010. Då kör vi!
Januari

Januari var månaden då jag väntade. Jag väntade två underbara bebisar till världen. De skulle båda dessutom landa i två av mina absoluta favoritfamiljer. Spänningen var olidlig i och med att den ena förlossningen dessutom innebar att jag skulle chilla med andra gudsonen så länge en lillebror skulle födas. Jag var alltså "on call" en längre tid. Allt gick bra och 2 nya vänner föddes. Jag sjöng också på nattkonsert och njöt än en gång av hur mycket körsång kan ge. Januari var helt enkelt en månad med mycket kärlek. Jag stickade och jobbade mycket. Lyckades med konststycket att inte resa utomlands.




Februari

I februari fick jag underbart besök från Canada och vi intog bland annat en middag på Coma där vi skrattade så vi grät. Jag hade också mitt livs första bihåleinflammation och fick den finaste komplimangen någonsin: "you are nice person, you are a kind person - I can always tell. When you hide a diamond in your chest, it will always show in your face". Av Canadagästen fick jag världens vackraste gåva. Jag gick på födelsedagsfest och bevittnade mitt livs första bloggdejt som resulterade i något så coolt som i en liten familj. Jag brunchade med goda vänner och fascinerdes av vårsolen. Jag åkte med Monica till Stockholm, vi  gick med Stina till Ordning & Reda och bestämde oss alla för att köpa något onödigt. Jag köpte världens finaste kalender, som jag verkligen inte använde. I Stockholm tittade vi också på Leva livet på China Teatern för att fira en födelsedag och njöt av bra musik. Jag hann också äta blinier som sig bör och åkte vilse på väg från Drumsö.



Mars

I mars hade jag den stora äran att bli gudmor till Prinsessan Alice. Dopet gick bra trots att Alice mest skrek hela tiden. Jag klämde in dopet i samband med den årliga skidresan och ursäktade mig mitt i festen och hoppade på en buss till alperna. Jag stannade en vecka med familjen, åkte en dag och hängde med nya guddottern i Geneve och åkte sedan iväg på nästa veckas skidsemester. Det blev en mångalen skidresa. Då jag kom hem från alperna blonderade jag håret. Mars månad kännetecknades av meningen " Du blir vad du äter - jag är alltså en Tartiflette".



April

I april döptes lilla Sofia som var en av de som föddes i januari. Jag sjöng en sång och njöt av att få träffa mina fina vänner så ofta den här våren. Dopet var i Bryssel där det redan var full vår. Jag dansade vid Aussiebar efter en lyckad spontan AW. Geneve flickorna var på besök och vi tittade på det kungliga bröllopet i England och åt Fish and chips. Jag tryckte mitt namn i en Royal Name Generator och hette sedermera Duchess Evis Duckworth Janssonham of Nykarlebypool. Jag firade påsk på sommarstugan och såg våren komma. Jag såg också Black Swan på bio och tyckte mest den var äcklig. Jag vågade plocka fram Conversen jag shoppade i Bryssel en dag då solen sken varmt. Vi festade på studentkåren som om det var 2001 till livemusik från HB&RB. Jag hann också till Tallinn på årsmöte och till Korjaamo på mera konserter. Vi turnerade även med kören till Vasa och höll vår fina nattkonsert på nytt.


Maj

I maj var det total hockey yra med mycket häng på sports pubbar, häng på torg och dans i fontäner (inte jag) och jag åkte för en snabbvisit till lyckliga staden för att se VM bucklan i hemstaden. Jag blonderade håret lite till och jobbade mycket i Tallinn. Jag åkte till Stockholm och jobbade från kontoret på Tallbacksvägen, fikade och njöt av livet. Det var också schlager på bästa vis hemma hos mina kära schlagerbögar. Jag började twittra och älskade det. Jag blev också förälskad i Helsingfors i solskenet och skrattade på humorlandskampen. Det var också första maj med tillhörande yrsel i parker och efterföljande fest på studentkåren som back in the days.



Juni

I juni åkte jag till Las Vegas på mässa och semestrade i New York. Jag ÄLSKADE Las Vegas. Det var så underbart fake. Jag flög i en helikopter för första gången i mitt liv och fick se Grand Canyon. Jag turistade också i Nyslott, gick på bio och åt på restauranger. Slog min tå på midsommarafton och pratade slut 2 mobiler. Jag firade en födelsedag i jet lag på en båt och umgicks med människor från Lahtis. Jag sålde kläder på loppis. Lyckades också med konststycket att resa till 3 olika länder under en veckas tid. Lite onödigt dumt planerat kan man tycka. Jag åt middag i ett gammalt fängelse och stressade mycket.




Juli

I juli inleddes 30 års firandet i Geneve där jag fick en underbar middag bestående av all min favoritmat. Vi njöt av varandras goda sällskap och drack mycket rosé och bubbel. Jag  köpte nya glasögon, gick på grillfest och hade semester. Jag åt tårtor och hade flickläger med kusinerna. Det hemskaste hände i Norge och jag turistade lite i jobbstaden Ekenäs. Vi brunchade och åt mycket på uteserveringar och restauranger. Jag körde en helkväll med Andre gudsonens pappa och guddottern Prinsessan Alices morbröder och hade fruktansvärt roligt. Jag åkte också på en spontanfest efter parkhäng och dansade natten igenom med två män och två katter. Vi grillade och middagssällskap fick vi från Canada per telefon. En fullständig kväll och natt var det.




Augusti

I augusti blev jag förbannad på restaurangen som avbokade min 30års fest med 6 dagars varsel. Allt fixade sig till det bästa och jag firade en underbar 30 års dag på Helmi med syskon och många underbara vänner. Jag hade så fruktansvärt roligt. Jag fick också en liten överraskning av min yngre äldre syster då Petski plötsligt skred in som en lucia med en tårta i högsta hugg. Varför kan ni läsa här. Vi firade också världens vackraste högtid, villaavslutning och firade också 30års dagen med min fina familj. Jag var på Helsingfors festspel och hamnade mitt in i ett galet åskväder. Jag köpte äntligen en ny säng och hann på en enda stackars golfrunda. Jag hade urskön semester och fiskade, läste och åkte båt. Jag tillbringade också skönsköna dagar i Geneve med guddottern och hennes mor. Aj tusan vad man får äta gott i det huset! Jag fyllde mig med positiv energi och åkte "lite" vilse i Geneve city. Jag satt på Mattolaituri, åt glass, shoppade skor och hade bruna ben. Min semester i augusti var kort men högkvalitativ. Helt klart bästa semestern i mannaminne.




September

I september åt vi brunch och gick på bokreleasefest. Jag förde bilen på service IGEN och var väldigt trött. Jag mådde illa på ett tåg och dejtade lite. Jag sålde mera saker på loppis och sjöng mycket. Jag lyssnade på Lonely Island och åt på restaurang. Festade än en gång på studentkåren och hade fruktansvärt roligt. Jag joggade i en timme och imponerades nästan så jag dog. Jag firade också alumnimiddag på Hanken. September var långt ifrån den bästa månaden.


Oktober

Där september var trött och lite tom var oktober desto bättre. Jag var på inflyttningsfest, stickade sockor, umgicks med fina typer, stora som små. Vi gick på Hankendagen och irrade oss till Apollo på efterfest. Det blev inflyttningsfest igen och en kväll på Le Bonk. Jag hann också vara stum i några dagar. En av dom finaste bjöd på plättar på sin födelsedag och jag köpte en systemkamera på den gula rean. Champagneförrådet sinade och vi åkte till Champagne. Jag passade på att kombinera detta med ett besök till systern i Paris. Älskade Paris och höstvärmen. Jag promenerade mycket och levde i stunden. Vi åt god mat och diskuterade viktiga saker. Plötsligt kom jag på att jag ska flytta till Stockholm. Jag kom hem som en ny utvilad person och sa upp mig nån vecka senare.



November

I november hängde jag lite i Stockholm och åt världens godaste kanelbulle på Baresso. Observera att vi satt på uteservering - i november. Jag fick en keps efter att Hotellet stängde och vi var på glöggfest. Jag firade en 3 åring och åkte till Bryssel och kramades och åt gott. Jag började söka jobb och planera inför min flytt. Jag dansade på Teatteri och blev tagen för en Stockholmare av en Nackabo. Jag tog också bort mina akrylnaglar efter många många år och fick lite ångest. Jag skickade mitt första flyttlass till Stockholm, som bestod i en dyna. En typiskt bra att ha sak då man är ny i en stad. Jag fantiserade om hur mitt liv ser ut om 10 år och gick på trippel 30 årsfest. Också denna fest slutade på studentkåren. 



December

December kom och det var dags att för första gången se en julkonsert med Bo Kaspers Orkester. Det var naturligtvis Monica som gjorde mig sällskap och som det var bra! Kvällen slutade som sig bör på Manala och vi fick otippat nog sällskap av Tomi Metsäketo av alla människor. Det var bloggala och glöggande. Det var hög tid för traditionell självständighetsmiddag med underbara människor. Det var också dags för lite fler resor till Stockholm. För andra gången gick vi nämligen med Stina på Luciamorgon. Jag fällde en tår till Rajatons julkonsert i musikhuset. Vi sjöng lite julsånger med en dubbelkvartett från kören och fick träffa Finlands Lucia. Jag åkte över till Åland på arbetsintervju i den värsta stormen i mannaminne. Hade den taskigaste starten på jullovet men allt skärpte till sig och vi lyssnade VÄLDIGT mycket på Eric Saade. Vi firade nyårsafton med humrar och champagne. Vi inledde också dagen med nyårsbrunch. En fin tradition som min syster och hennes vänner upprätthåller.


Badejeesus så det tog mycket energi att skriva detta. Och nu har vi ännu 2012 års krönika kvar. Men som jag sagt tidigare, orsaken till att jag bloggar är ju just detta. Att jag kan backa tillbaka och se vad jag hållit på med och tusan som det hände saker 2011. Inget dåligt år, inget dåligt år alls. Men mycket trött var jag, jag jobbade mycket, stora beslut fattades och många fina människor föddes. Jag hade också världens skönaste semester och lyckades ibland ta det lugnt och njuta. Jag fortsatte att omge mig med de människor jag älskar och åt mycket god mat. Lite så var 2011.

Allt som allt ett mycket fint år alltsp.

Etiketter:

Vill också: Evis årskrönika 2011

lördag 5 januari 2013

Evis årskrönika 2011

EDIT: Detta inlägg är påbörjat 2.1.2012. Hehehehe Är jag kanske den långsammaste bloggaren någonsin?

Då så! Dags att ta tag i årskrönikan 2011. Om ni vill kan ni klicka in er här för att se vad som hände 2010. Då kör vi!
Januari

Januari var månaden då jag väntade. Jag väntade två underbara bebisar till världen. De skulle båda dessutom landa i två av mina absoluta favoritfamiljer. Spänningen var olidlig i och med att den ena förlossningen dessutom innebar att jag skulle chilla med andra gudsonen så länge en lillebror skulle födas. Jag var alltså "on call" en längre tid. Allt gick bra och 2 nya vänner föddes. Jag sjöng också på nattkonsert och njöt än en gång av hur mycket körsång kan ge. Januari var helt enkelt en månad med mycket kärlek. Jag stickade och jobbade mycket. Lyckades med konststycket att inte resa utomlands.




Februari

I februari fick jag underbart besök från Canada och vi intog bland annat en middag på Coma där vi skrattade så vi grät. Jag hade också mitt livs första bihåleinflammation och fick den finaste komplimangen någonsin: "you are nice person, you are a kind person - I can always tell. When you hide a diamond in your chest, it will always show in your face". Av Canadagästen fick jag världens vackraste gåva. Jag gick på födelsedagsfest och bevittnade mitt livs första bloggdejt som resulterade i något så coolt som i en liten familj. Jag brunchade med goda vänner och fascinerdes av vårsolen. Jag åkte med Monica till Stockholm, vi  gick med Stina till Ordning & Reda och bestämde oss alla för att köpa något onödigt. Jag köpte världens finaste kalender, som jag verkligen inte använde. I Stockholm tittade vi också på Leva livet på China Teatern för att fira en födelsedag och njöt av bra musik. Jag hann också äta blinier som sig bör och åkte vilse på väg från Drumsö.



Mars

I mars hade jag den stora äran att bli gudmor till Prinsessan Alice. Dopet gick bra trots att Alice mest skrek hela tiden. Jag klämde in dopet i samband med den årliga skidresan och ursäktade mig mitt i festen och hoppade på en buss till alperna. Jag stannade en vecka med familjen, åkte en dag och hängde med nya guddottern i Geneve och åkte sedan iväg på nästa veckas skidsemester. Det blev en mångalen skidresa. Då jag kom hem från alperna blonderade jag håret. Mars månad kännetecknades av meningen " Du blir vad du äter - jag är alltså en Tartiflette".



April

I april döptes lilla Sofia som var en av de som föddes i januari. Jag sjöng en sång och njöt av att få träffa mina fina vänner så ofta den här våren. Dopet var i Bryssel där det redan var full vår. Jag dansade vid Aussiebar efter en lyckad spontan AW. Geneve flickorna var på besök och vi tittade på det kungliga bröllopet i England och åt Fish and chips. Jag tryckte mitt namn i en Royal Name Generator och hette sedermera Duchess Evis Duckworth Janssonham of Nykarlebypool. Jag firade påsk på sommarstugan och såg våren komma. Jag såg också Black Swan på bio och tyckte mest den var äcklig. Jag vågade plocka fram Conversen jag shoppade i Bryssel en dag då solen sken varmt. Vi festade på studentkåren som om det var 2001 till livemusik från HB&RB. Jag hann också till Tallinn på årsmöte och till Korjaamo på mera konserter. Vi turnerade även med kören till Vasa och höll vår fina nattkonsert på nytt.


Maj

I maj var det total hockey yra med mycket häng på sports pubbar, häng på torg och dans i fontäner (inte jag) och jag åkte för en snabbvisit till lyckliga staden för att se VM bucklan i hemstaden. Jag blonderade håret lite till och jobbade mycket i Tallinn. Jag åkte till Stockholm och jobbade från kontoret på Tallbacksvägen, fikade och njöt av livet. Det var också schlager på bästa vis hemma hos mina kära schlagerbögar. Jag började twittra och älskade det. Jag blev också förälskad i Helsingfors i solskenet och skrattade på humorlandskampen. Det var också första maj med tillhörande yrsel i parker och efterföljande fest på studentkåren som back in the days.



Juni

I juni åkte jag till Las Vegas på mässa och semestrade i New York. Jag ÄLSKADE Las Vegas. Det var så underbart fake. Jag flög i en helikopter för första gången i mitt liv och fick se Grand Canyon. Jag turistade också i Nyslott, gick på bio och åt på restauranger. Slog min tå på midsommarafton och pratade slut 2 mobiler. Jag firade en födelsedag i jet lag på en båt och umgicks med människor från Lahtis. Jag sålde kläder på loppis. Lyckades också med konststycket att resa till 3 olika länder under en veckas tid. Lite onödigt dumt planerat kan man tycka. Jag åt middag i ett gammalt fängelse och stressade mycket.




Juli

I juli inleddes 30 års firandet i Geneve där jag fick en underbar middag bestående av all min favoritmat. Vi njöt av varandras goda sällskap och drack mycket rosé och bubbel. Jag  köpte nya glasögon, gick på grillfest och hade semester. Jag åt tårtor och hade flickläger med kusinerna. Det hemskaste hände i Norge och jag turistade lite i jobbstaden Ekenäs. Vi brunchade och åt mycket på uteserveringar och restauranger. Jag körde en helkväll med Andre gudsonens pappa och guddottern Prinsessan Alices morbröder och hade fruktansvärt roligt. Jag åkte också på en spontanfest efter parkhäng och dansade natten igenom med två män och två katter. Vi grillade och middagssällskap fick vi från Canada per telefon. En fullständig kväll och natt var det.




Augusti

I augusti blev jag förbannad på restaurangen som avbokade min 30års fest med 6 dagars varsel. Allt fixade sig till det bästa och jag firade en underbar 30 års dag på Helmi med syskon och många underbara vänner. Jag hade så fruktansvärt roligt. Jag fick också en liten överraskning av min yngre äldre syster då Petski plötsligt skred in som en lucia med en tårta i högsta hugg. Varför kan ni läsa här. Vi firade också världens vackraste högtid, villaavslutning och firade också 30års dagen med min fina familj. Jag var på Helsingfors festspel och hamnade mitt in i ett galet åskväder. Jag köpte äntligen en ny säng och hann på en enda stackars golfrunda. Jag hade urskön semester och fiskade, läste och åkte båt. Jag tillbringade också skönsköna dagar i Geneve med guddottern och hennes mor. Aj tusan vad man får äta gott i det huset! Jag fyllde mig med positiv energi och åkte "lite" vilse i Geneve city. Jag satt på Mattolaituri, åt glass, shoppade skor och hade bruna ben. Min semester i augusti var kort men högkvalitativ. Helt klart bästa semestern i mannaminne.




September

I september åt vi brunch och gick på bokreleasefest. Jag förde bilen på service IGEN och var väldigt trött. Jag mådde illa på ett tåg och dejtade lite. Jag sålde mera saker på loppis och sjöng mycket. Jag lyssnade på Lonely Island och åt på restaurang. Festade än en gång på studentkåren och hade fruktansvärt roligt. Jag joggade i en timme och imponerades nästan så jag dog. Jag firade också alumnimiddag på Hanken. September var långt ifrån den bästa månaden.


Oktober

Där september var trött och lite tom var oktober desto bättre. Jag var på inflyttningsfest, stickade sockor, umgicks med fina typer, stora som små. Vi gick på Hankendagen och irrade oss till Apollo på efterfest. Det blev inflyttningsfest igen och en kväll på Le Bonk. Jag hann också vara stum i några dagar. En av dom finaste bjöd på plättar på sin födelsedag och jag köpte en systemkamera på den gula rean. Champagneförrådet sinade och vi åkte till Champagne. Jag passade på att kombinera detta med ett besök till systern i Paris. Älskade Paris och höstvärmen. Jag promenerade mycket och levde i stunden. Vi åt god mat och diskuterade viktiga saker. Plötsligt kom jag på att jag ska flytta till Stockholm. Jag kom hem som en ny utvilad person och sa upp mig nån vecka senare.



November

I november hängde jag lite i Stockholm och åt världens godaste kanelbulle på Baresso. Observera att vi satt på uteservering - i november. Jag fick en keps efter att Hotellet stängde och vi var på glöggfest. Jag firade en 3 åring och åkte till Bryssel och kramades och åt gott. Jag började söka jobb och planera inför min flytt. Jag dansade på Teatteri och blev tagen för en Stockholmare av en Nackabo. Jag tog också bort mina akrylnaglar efter många många år och fick lite ångest. Jag skickade mitt första flyttlass till Stockholm, som bestod i en dyna. En typiskt bra att ha sak då man är ny i en stad. Jag fantiserade om hur mitt liv ser ut om 10 år och gick på trippel 30 årsfest. Också denna fest slutade på studentkåren. 



December

December kom och det var dags att för första gången se en julkonsert med Bo Kaspers Orkester. Det var naturligtvis Monica som gjorde mig sällskap och som det var bra! Kvällen slutade som sig bör på Manala och vi fick otippat nog sällskap av Tomi Metsäketo av alla människor. Det var bloggala och glöggande. Det var hög tid för traditionell självständighetsmiddag med underbara människor. Det var också dags för lite fler resor till Stockholm. För andra gången gick vi nämligen med Stina på Luciamorgon. Jag fällde en tår till Rajatons julkonsert i musikhuset. Vi sjöng lite julsånger med en dubbelkvartett från kören och fick träffa Finlands Lucia. Jag åkte över till Åland på arbetsintervju i den värsta stormen i mannaminne. Hade den taskigaste starten på jullovet men allt skärpte till sig och vi lyssnade VÄLDIGT mycket på Eric Saade. Vi firade nyårsafton med humrar och champagne. Vi inledde också dagen med nyårsbrunch. En fin tradition som min syster och hennes vänner upprätthåller.


Badejeesus så det tog mycket energi att skriva detta. Och nu har vi ännu 2012 års krönika kvar. Men som jag sagt tidigare, orsaken till att jag bloggar är ju just detta. Att jag kan backa tillbaka och se vad jag hållit på med och tusan som det hände saker 2011. Inget dåligt år, inget dåligt år alls. Men mycket trött var jag, jag jobbade mycket, stora beslut fattades och många fina människor föddes. Jag hade också världens skönaste semester och lyckades ibland ta det lugnt och njuta. Jag fortsatte att omge mig med de människor jag älskar och åt mycket god mat. Lite så var 2011.

Allt som allt ett mycket fint år alltsp.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida